Voor het in bezit hebben van een scooter,
brommer of snorfiets is het verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.
Dus ook wanneer je hem in de schuur laat staan om aan te knutselen en er niet mee rijdt!

Omdat deze verzekering wettelijk verplicht is wordt het meestal  een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering genoemd, ofwel een WA-verzekering.
Een aansprakelijkheidsverzekering dekt in de meeste gevallen de schade, welke door jou
(zonder opzet) aan anderen wordt toegebracht.

Wanneer je in een conflict verwikkeld raakt met een andere weggebruiker na een aanrijding is het heel prettig als je een beroep kunt doen op een deskundige in verband met de schuldvraag. Een rechtsbijstandverzekering garandeert je dan van ( meestal dure ) juridische hulp. Dit is echter een complexe verzekering met veel haken en ogen. Lees dus heel erg goed alle voorwaarden, kleine lettertjes en clausules door! Een verzekeringsmaatschappij wil het liefste NIET uitbetalen en zal  er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.

Daarom is het belangrijk, dat je altijd juiste informatie verstrekt, dus niet rommelen met je leeftijd, schade geschiedenis, de te naamstelling ( scooter niet op naam van je ouders zetten! ) enz. Je loopt dan immers het risico, dat de verzekering de schade niet uitkeert of, erger nog, dat je helemaal niet verzekerd blijkt te zijn! Ook wanneer de scooter of brommer is opgevoerd kun je in de problemen komen met de verzekering.


SCOOTER VERZEKERING

WA-verzekering

Bijna altijd moet je een deel van de schade zelf betalen. Dat heet het  Eigen Risico. Het bedrag dat daar voor staat wisselt per maatschappij en soort verzekering. Altijd wordt eerst dat bedrag opgesnoept en pas daarboven keert de verzekering uit. Voor een schadebedrag onder je Eigen Risico hoef je de verzekering dus niet te benaderen.

Het is in veel gevallen mogelijk korting op de premie te krijgen als je schadevrije ( no claim ) jaren hebt opgebouwd. De no claim van je scooter kan ook van invloed zijn op die van je  auto en andersom. Soms zijn de schadevrije jaren overdraagbaar van scooter naar auto en andersom.

Dat geldt dan ook bij terugval door schade, dus goed opletten!

Wanneer je je eigen schade ook vergoedt wilt hebben kun je een beperkte of volledige casco verzekering afsluiten. Bij de eerstgenoemde wordt alleen de schade gedekt, welke veroorzaakt wordt als je er niet in rijdt ( b.v. diefstal, lakschade door een vallende tak ) en bij de volledige casco (ook wel all-risk ) wordt ook de schade door botsen, slippen of te water raken vergoedt.
Uiteraard is dan de premie een stuk duurder.

Het is wel belangrijk, dat je de polisvoorwaarden goed door leest, omdat daarin vaak aanvullende eisen of beperkingen genoemd worden, zoals een goedgekeurd slot of geen dekking bij vandalisme. Naast schade aan je scooter of brommer kun je ook schade aan je passagier of jezelf verzekeren. Dat heet een opzittende verzekering. Deze biedt extra  bescherming tegen de gevolgen van een aanrijding.

Beperkte of volledige casco

Rechtsbijstandverzekering

Eigen risico

© 2016 Scooterprijs  | BRINK Webdiensten

Contact met Scooterprijs

Neem contact met ons op voor:

• Algemene vragen
• Vragen over Adverteren
• Vragen over de merken / types
• Vragen over de scooter dealers
• Feedback, tips of een compliment

Wij zorgen voor een spoedig antwoord!

Scooterprijs

Over Scooterprijs

Adverteren op Scooterprijs

Bedrijf toevoegen

Contact

Deel Scooterprijs met je vrienden

Share on Facebook Share on Twitter

Deel deze pagina op Facebook

Deel deze pagina op Twitter

Home Soort scooter Dealers Scooters Rijbewijs Scooter kopen Verzekering Boetes